Cea mai bună țigară electronică 2021

Cea mai bună țigară electronică 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Cum alegem cea mai bună țigară electronică? Ghiduri, recomandări și topuri , în vederea alegerii celui mai bun dipozitiv pentru vapat

Țigara electronică a devenit noul trend printre ”pufăicioși”, tot mai multă lume făcând trecerea de la țigările clasice obișnuite, la cele electronice. Sunt dispozitive pentru vapat, care încălzesc un lichid pe bază de glicerină și/sau propilen-glicol, cu ajutorul unor rezistențe. S-a creat astfel o competiție acerbă între marile corporații ce comercializează produse din tutun și producătorii de țigări electronice. Potrivit ultimelor statistici, e-cigaretele câștigă teren, devenind tot mai populare, de la an la an. Menționez că acest articol este dedicat doar celor ce caută cea mai eficientă soluție pentru a substitui fumatul clasic. Nu încurajez sub nicio formă adicția la acest viciu, cel al vapatului.

Top 3 cele mai bune țigări electronice (kituri)

Voopoo Argus GT

 • mod solid, se simte foarte bine în mână.
 • control foarte bun al temperaturii.
 • duce pînă la 160 W
 • contacte pe magneți.
 • chipset-ul Gene este excelent.

Aspire Zelos 2

 • capacitate acumulator de 2500 mAh
 • atomizor Nautilus 2
 • ideal pentru începători
 • rezistențe foarte bine construite, de 0.4, respectiv 1.8 ohm.
 • 50 W

Geekvape Aegis X

 •  pînă în 200 W.
 • utilizează 2 acumulatori 18650.
 • certificare IP67(rezistent la apă, praf și șocuri
 •  design deosebit.
 •  display de 2.4 inch.
 
 

De ce să alegem țigara electronică?

Specialiștii care au studiat fenomenul vaping-ului, au susținut că țigara electronică este cu cel puțin 90% mai sigură decât țigara analog sau țigările cu tutun încălzit. Procesul de vapare nu implică nicio ardere, gudron sau scrum, specifice fumatului. Prin absența fumului, vapatul îi conferă utilizatorului mai multe avantaje  în ceea ce privește sănătatea. Putem vorbi despre o igienă orală mai bună, sănătatea pielii, circulația sângelui, capacitatea pulmonară și un simț al mirosului și al gustului îmbunătățit. În plus, potrivit noilor reglementări, s-a îndepărtat  acetatul de vitamina E din produsele de vapare, împreună cu alte ingrediente potențial dăunătoare. Trebuie să acordăm o mare atenție, atunci când  achiziționăm lichidele și nicotina, să verificăm întotdeuna dacă acestea vin cu certificate de conformitate.

Cum alegem cea mai bună țigară electronică?

Pentru că renunțarea sau trecerea de la fumat la vapat nu este o sarcină ușoară. Vom alege modelul de țigară electronică, care să corespundă cu nevoile noastre și care să înlocuiască cu succes vechiul obicei. Vaping-ul este un fenomen în expansiune, iar inovațiile tehnologice se schimbă constant, într-un ritm alert, existând astfel pe piață o gamă foarte variată de țigări electronice.

Starter kit

Reprezintă cea mai avantajoasă soluție pentru începători, datorită faptului că oferă o țigară electronică complet echipată, fie de tip pod(dispozitiv de dimensiuni reduse), sau kit format din baterie și atomizor detașabil. Pod-urile au avantajul portabilității,  putând reprezenta un accesoriu estetic și pe care ați putea să îl etalați la un eveniment. Din păcate, au o autonomie a bateriei mai mică, în comparație cu kit-urile detașabile. Se recomandă o baterie a cărei capacitate să aibă minimum 1000 mAh, pentru sesiuni de vapat cât mai lungi, fără a fi nevoiți să o încărcăm de nenumărate ori pe parcursul unei zile. Atomizoarele(dispozitivele care încălzesc lichidul din țigara electronică cu ajutorul unei rezistențe) sunt foarte ușor de utilizat, încărcarea cu lichid este foarte facilă, iar rezistențele acestora se pot schimba cu altele noi.

Kit pentru avansați

Dacă pe viitor are să vă  mulțumească  tot ceea ce vă oferă țigara electronică, probabil veți dori să experimentați lucruri inedite. Unele modele mai revoluționare, ce constau în dispozitive cu baterii mai puternice, ori atomizoare cu componente servisabile. Acestea vă vor permite să vă creați propriile rezistențe, în funcție de stilul de vapat pe care vi l-ați însușit. Modurile box de tip drippers (RDA) cresc rapid în popularitate, dar necesită cunoștințe mai vaste , pentru a le putea  utiliza în siguranță și eficient.

Pentru o experiență cât mai apropiată de fumat, vaperii țintesc spre un anumit throat hit( senzația prezentă la inhalarea vaporilor). Acesta se realizează prin ajustarea nivelului de nicotină din amestecul de lichide. Persoanele care au fumat țigări tari în trecut, vor experimenta dozaje de nicotină de 18-24 mg. De cealaltă parte, cei care nu sunt amatori de senzații tari, vor opta pentru un dozaj de  3 sau 6 mg. Dacă veți dori să simțiți mai intens aroma unui lichid, puteți jongla cu procentul de PG( propilen glicol). Cu cât acesta va fi mai mare, cu atât aroma se va simți mai puternic.

MTL și DL

Reprezintă două stiluri de vapat, MTL fiind acronimul pentru ”mouth to lung”(gură spre plămâni), iar DL însemnând ”direct lung”(direct în plămâni). MTL este un stil de vapat similar cu fumatul clasic, ideal pentru începători. DL este un procedeu de inhalare ce implică o cantitate mare de vapori, cu ajutorul unor rezistențe de sub 1 ohm. Pentru a experimenta DL, e nevoie însă de mai multe cunoștințe legate de vaping. Necesită pricepere și îndemânare, pentru realizarea propriilor rezistențe cu bumbac organic, măsurători, calcule de amperaj sau numărul de wați raportați la rezistența obținută. Vaperii cu experiență, optează  întotdeauna pentru cele mai sofisticate dispozitive pentru vapat, asta datorită faptului că le-au trecut prin mână foarte multe țigări electronice, făcându-i mai exigenți.

În timp, vaping-ul poate deveni un hobby aparte, pe care să-l împărtășiți cu prietenii la o cafea sau o bere. De altfel, țigara electronică poate deveni un accesoriu vestimentar, suvenir de colecție, sau doar o amintire a ceea ce a însemnat acea etapă din viața voastră, în care ați renunțat la fumat datorită țigării electronice.

Cea mai bună țigară electronică: recomandări

Vaporesso Gen Nano

Vesiunea in miniatură a mult titratului Vaporesso Gen, acest mod nano oferă o mai bună portabilitate, fiind extrem de compact și ușor. Datorită texturii cauciucate, se simte foarte bine în mână, cu o calitate a construcției componentelor la superlativ. Vine cu un ecran mare și luminos, ușor de operat, iar chipset-ul este excelent, cu o mulțime de caracteristici. Are o gamă largă de rezistențe de tip GTX, pentru o bună experiență de vapare în DL. Un dispozitiv cu o durată de viață mare a bateriei, ținând cont de dimensiunea acestuia. Încărcare rapidă, undeva la aproximativ o oră.

SMOK Fetch Pro

Un alt mod de dimensiuni reduse, cu un design mai atipic, poate chiar unic, SMOK Fetch Pro este un dispozitiv care se pliază perfect în mână, fiind extrem de portabil. Funcționează cu o singură baterie de tip 18650, drept pentru care putem să-l definim mai degrabă mod, decât pod. Este fabricat din aliaj de zinc, cu butonul de ”fire” situat în partea laterală a dispozitivului, precum și un display de 0,96 inch, completat cu o interfață simplă de utilizare. Folosește rezistențe din seriile SMOK RGC, sau RPM.  Este o opțiune excelentă pentru vaperii care își doresc o aromă puternică și o varietate mare de rezistențe, concepute pentru acest model.

Voopoo Drag X Plus Kit

Se zvonește cum că Voopoo Drag X Plus este printre cele mai ușoare moduri ca și greutate. Continuă seria Drag X, venind în întîmpinarea clienților săi cu designul clasic din piele și metal, pentru un aspect mai plăcut și îmbunătățiri ale chipset-ului GENE.FAN 2.0, actualizat. Alimentat de o singură baterie 18650/21700, kitul Pod VOOPOO DRAG X Plus poate oferi o ieșire de până la 100W. Mai puternic, mai stabil și mai bogat în funcții inteligente, comparativ cu generația anterioară. Modul SMART este potrivit pentru începători, iar Modul RBA vă va permite să exploatați acest mod, la capacitatea lui maximă. Cu ecranul TFT de 0,96 inch și încărcare rapidă de 5V / 2A, experiența de vapare va fi una extrem de satisfăcătoare.

Kit Aramax Power

Nu putem să nu includem în recomandările noastre și kitul celor de la Aramax, care se face remarcat în primul rând prin prisma capacității incredibil de mari ai bateriei(5000 mAh). Este un dispozitiv de tip pen-style, care este destinat în mare parte începătorilor, fiind considerat o alternativă foarte bună la fumatul clasic. Umplerea rezervorului se face prin partea de sus a atomizorului, iar recipientul se poate desface și curăța cu ușurință. Ca și plusuri, putem menționa designul elegant, redarea unei arome fine, aburi denși și pufoși, servisabilele precum sticla și rezistențele de schimb sunt foarte ieftine. Ca și minus, se întâmplă ca uneori să mai curgă, dar per ansamblu, raportat la calitate-preț, este un best-buy.

SMOK Nord 4

Mic, ușor și portabil, Smok Nord 4 poate înlocui oricând sloganul celebrei firme de curierat din România: ”Oriunde, oricând, cu plăcere”. Cu un finisaj foarte bun, luminos și vibrant, acest pod se diferențiază față de omologii săi prin calitatea rezistențelor, reglajul fluxului de aer, care se ajustează excelent, o baterie ce poate fi luată în considerare pentru un pod(2000 mAh) și ușurința cu care se poate controla wattajul( plajă între 5-80W). Datorită utilizării rezistențelor RPM și RPM2, Nord 4, nu este tocmai destinat vaperilor nou intrați în branșă, ci mai degrabă utilizatorilor experimentați. Un singur impediment care poate constitui un dezavantaj, este vizibilitatea destul de greoaie a nivelului de lichid, o cauză comună pentru majoritatea sistemelor de tip po