Cel mai bun televizor 4k 2021

Cel mai bun televizor 4k 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Ce model de televizor ne dorim? Cum alegem cel mai bun televizor? În acest articol, vă oferim ghiduri, recomandări și topuri pentru televizoarele de ultimă generație.

Potrivit unui sondaj internațional , românii sunt printre cei mai mari consumatori de televiziune din Europa. Imediat după revoluție, a crescut considerabil de la an la an în România, numărul utilizatorilor ce savurează din plin această modalitate de entertainment. Faptul că suntem în top, în ceea ce privește viteza de internet, ne determină și mai mult să fim în pas cu tehnologia modernă, de care să ne bucurăm la maximum, având acces la o mulțime de funcții și tot ceea ce înseamnă aplicații tv și programe video.

Top 3 televizoare recomandate

Televizor OLED LG OLED55CX3LA

Bucurati-va de cel mai profund negru, de cele mai bogate culori si de cea mai reala calitate a imaginii.

QLED redau culorile la un volum de 100%, oferind culori vibrante atât în scenele întunecate cât și în cele luminoase.

Televizor LED Sony KD65XH9077

Descoperiți cât de realiste pot fi imaginile atunci când scoateți în evidență detaliile fine.

Cum alegem cel mai bun televizor?

Prețul

Prețul televizoarelor a scăzut destul de mult în ultimii ani. Cererea este mare, iar apariția continuă pe piață a numeroase modele ce înglobează diverse tehnologii, face ca bugetul pe care îl alocăm pentru achiziția unui televizor, să fie direct-proporțional cu nevoile și cerințele noastre. Putem să alegem, având la dispoziție modele FullHD, sau smartTV cu 4k, ce aparțin unor branduri de renume, cu o multitudine de funcții, cu ecran mare, contrast și spectru de culori mai bogate, dar pentru care vom plăti un preț pe măsura  funcțiilor și caracteristicilor de care dispune televizorul. Sau ne vom dispensa de anumite aspecte funcționale, de care nu avem neaparat nevoie, pentru un preț mai mic. Totul ține de necesitățile și preferințele fiecărui utilizator în parte.

Dimensiunea

Dacă televizorul va fi amplasat într-o locuință mai încăpătoare, la o distanță mare față de canapea, fotolii sau patul de dormitor, atunci se recomandă alegerea unui model cu o diagonală de cel puțin 108 cm(aproximativ 42 inch). În caz contrar, ne vom obosi ochii, străduindu-ne să deslușim caracterele și alte mici detalii care apar pe ecran.

Brandul

Pe piața românească sunt prezente mai multe branduri de renume la nivel mondial, precum Samsung, Sony, Lg, Panasonic sau Philips, cu prețuri variabile, pentru toate buzunarele. De luat în considerare, apariția pe piața românească a două branduri nu la fel de populare ca și cele menționate mai sus, TCL și Hisense, ce oferă produse extrem de calitative, la prețuri foarte decente.

Ecran plat sau curbat

În opinia noastră, televizoarele cu ecran curbat sunt mai degrabă un moft și nu-și justifică în vreun fel diferența de bani, raportat la modelele de televizoare cu ecran plat. Anumite unghiuri, din care poate fi privită imaginea, poate reprezenta un impediment pentru cei ce vizionează din lateral, confortul optic fiindu-le asigurat doar celor ce privesc frontal. Din punct de vedere estetic sunt foarte ok, funcțional însă, nu ies cu mare lucru în evidență.

Tehnologie Display

OLED reprezintă o tehnologie nouă în materie de imagine, de perspectivă, dar momentan scumpă, ce oferă un contrast foarte bun și un negru mai intens. La televizoarele OLED, fiecare pixel se reglează individual, rezultând o imagine superioară și mai realistă. De cealaltă parte, tehnologia LED este o îmbunătățire a LCD-ului din punctul de vedere al iluminării. Televizoarele LED, în prezent fiind cele mai populare de pe piață, sunt iluminate din spate, ceea ce înseamnă că  lumina este redată printr-un panou de cristale pentru a crea imaginea. Dezavantajul televizoarelor LED îl constituie unghiul de vizualizare, acesta fiind limitat atunci când lampa trebuie să blocheze lumina pentru a afişa culorile închise. Un televizor LED (în special 4K), oferă o experiență de vizionare spectaculoasă, iar cele mai scumpe vin cu aceleași funcții , pe care le regăsim la televizoarele OLED, dar la un preț mai mic. 

Smart TV

Televizoarele inteligente sunt cele mai căutate în zilele noastre, fapt ce se datorează vizualizării de conținut online. Pur și simplu scăpați de cabluri și accesați prin Wi-fi cu ușurință, o gamă variată de aplicații și servicii de streaming, precum Netflix, HBO, Youtube și multe altele. Puteți viziona aproape orice conținut de pe televizor, inclusiv toate videoclipurile, fotografiile și muzica de pe telefon sau computer. Sistemele de operare cu care sunt dotate smart TV-urile marilor branduri sunt Android( pentru Sony și Philips), Firefox OS (Panasonic), Saphi(Philips),  sau webOS(LG).

Sunetul

Dacă sunteți un împătimit al filmelor sau jocurilor video, la capitolul sunet, nu trebuie să aveți mari pretenții în ceea ce privește intensitatea și calitatea acestuia,  deoarece difuzoarele interne ale televizorului , nu sunt atât de puternice. Cea mai bună soluție pentru a obține un sunet mai calitativ și intens, este achiziționarea separată a unui sistem Hi-Fi, sau Home- Cinema. Dacă doriți un sistem audio de dimensiuni reduse, un SoundBar este soluția perfectă.

Telecomanda

Este accesoriul  care trebuie să ne preocupe cel mai puțin, deoarece poate fi înlocuit cel mai ușor. Multe persoane aleg adesea televizorul , îndrăgostindu-se de telecomanda cu care vine acesta. Pare amuzant, dar este de fapt o caracteristică specifică consumatorilor din estul Europei: sunt foarte ușor influențați de ambalaj, atunci când vine vorba de cumpărături. 

Garanția

Când cumpărați de la un dealer autorizat, noul tău televizor va veni cu garanția completă a producătorului. Garanția legală i se aplică vânzătorului. Este valabilă timp de doi ani și acoperă produsele achiziționate. Comerciantul sau producătorul ar putea, de asemenea, să vă ofere, gratuit sau contra cost, o garanție comercială adițională, ai cărei termeni și condiții se definesc în contractul de cumpărare. Termenii garanției comerciale oferite de producător ar putea fi mai avantajoși pentru dumneavoastră decât garanția legală. Garanția comercială nu înlocuiește însă garanția legală de doi ani. 

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun televizor?

Conectivitatea

HDMI

HDMI este unul dintre cei mai populari conectori AV, ce are rolul de a transmite semnal digital necomprimat, afișând imagini HD(high definition), împreună cu sunetul aferent, pentru care se folosește un singur cablu, ce va transmite simultan, semnalul audio-video. Cu cât televizorul este dotat cu mai multe porturi HDMI, cu atât mai bine. Cablurile HDMI sunt utilizate la ora actuală pentru conectarea unor echipamente precum: tablete şi smartphone-uri, calculatoare, televizoare, aparate foto şi camere video, plăci video, playere Blu-ray, console de jocuri, receptoare de satelit şi alte dispozitive, a căror funcţionare este bazată pe transmiterea de semnale audio şi video de înaltă calitate. Atunci când cumpărați, alegeți un cablu al cărui preț, să nu fie cel mai scump, dar nici cel mai ieftin, astfel veți compromite calitatea semnalului. Legat de lungimea acestuia, ține de preferințele dumneavoastră, dacă îl alegeți de 2 sau 5 metri, dimensiunea nu îî va afecta performanța în niciun fel. 

Conectivitate Bluetooth

Multe televizoare au încorporată funcția Bluetooth.  Dacă aveți o pereche de căști compatibile Bluetooth, care funcționează cu televizorul dumneavoastră, atunci este perfect. Veți putea asculta muzica preferată, sau urmări filmele, serialele sau emisiunile favorite, fără a-i deranja pe cei din jurul vostru, atunci când aceștia doresc să se odihnească. 

Rezoluția

Rezolutia reprezintă numărul de pixeli(puncte dintr-o imagine), dispuși atât orizontal, cât si vertical pe un monitor. Cu cât rezoluția va fi mai mare, cu atât imaginea va deveni mai clară. Cele mai des întâlnite tipuri de rezoluție sunt: SD (Standard Definition) = 720 x 480 pixeli sau definită pe scurt 480p, rezoluție  întâlnită pe televizoarele vechi. HD Ready = 1280 x 720 pixeli sau 720p. Full HD = 1920 x 1080 pixeli sau 1080p. UHD 4K (Ultra HD) = 3840 x 2160 pixeli sau 2160p și Full Ultra HD 8k = 7680 x 4320 pixeli. Rețineți faptul că, cu cât rezoluția unui televizor va fi mai mare, cu atât și prețul va fi mai piperat. De menționat faptul că televizoarele FullHD sunt ieftine în zilele noastre. Astfel, dacă nu sunteți un împătimit al tehnologiei și nu doriți cele mai sofisticate funcții pentru un televizor, rezoluția Full HD pe un ecran mai mic (32 inci sau mai puțin) se poate dovedi o achiziție foarte bună, în ceea ce privește calitatea imaginii.

HDR

Cu caracteristica HDR (High Dynamic Range – Interval dinamic ridicat), televizorul nostru va afișa imagini extrem de realistice și de o profunzime aparte. Această caracteristică este oarecum strâns legată de televizoarele ce suportă rezoluții 4k, dar există și excepții. Tot mai multe servicii de streaming (Netflix, HBO GO) și dispozitive (playere Blu-Ray 4K / Ultra HD, Apple TV, Xbox, Roku ), oferă acum conținut 4K / HDR, iar pentru a beneficia la maximum de imagini la superlativ, veți dori cu siguranță un televizor 4K / HDR.

Refresh rate( rata de împrospătare)

Rata de refresh a unui ecran, desemnează numărul de actualizări al acestuia, pe secundă. Un monitor cu o rată de împrospătare de 60Hz înseamnă că imaginile se reactualizează de 60 de ori pe secundă. Cu cât rata de împrospătare este mai mare, cu atât imaginea este mai fină – ceea ce constituie un mare avantaj, atunci când urmărim sporturi, jocuri și filme.

Contrastul ( contrast rate)

Rata de contrast reprezintă diferența de luminozitate dintre cel mai luminos punct afișabil pe un ecran și cel mai întunecat. O rată a contrastului de 800:1, înseamnă astfel că punctul cel mai alb este de 800 de ori mai luminos decat cel mai negru.

Cele mai bune televizoare: recomandări

 
Un miliard de nuanțe de culori, 100% volum de culoare prin tehnologia Quantum Dot. Culori vii la fel ca în realitate. Cu ajutorul tehnologiei inovative Quantum Dot, televizoarele QLED redau culorile la un volum de 100%, oferind culori vibrante atât în scenele întunecate cât și în cele luminoase.

AVANTAJE:

CONTRA:

Televizor LED Hisense 139 cm (55") H55B7100

Unul dintre cele mai bune smart TV-uri de buget, Televizorul Hisense Ultra HD ofera o rezolutie de 4 ori mai mare decat un televizor Full HD, subliniind detalii pe care nu le-ai vazut niciodata. O noua experienta de vizionare acasa ce rivalizeaza cu cinematografele. Pe masura ce dimensiunea ecranului este mai mare, fiecare pixel devine mai important atunci cand se pune accentual pe o experienta unica de vizionare.

AVANTAJE

CONTRA

Televizor LED LG 139 cm (55") 55UN71003LB

Un alt televizor smart de buget, cu referințe foarte bune, televizorul UHD LG a fost creat pentru divertisment, aducand tot ce vrei sa urmaresti la un alt nivel. Fie ca este vorba de filme, sport sau jocuri, confera imagini 4K real, cu culori vii si detalii fine. Bucura-te de imagini mai pline de realism cu o rezolutie de patru ori mai mare decat cea Full HD.

AVANTAJE

CONTRA

Televizor LED Philips 165 cm (65") 65PUS7805/12

Cu Philips Ambilight, filmele şi jocurile sunt mai captivante. Muzica primeşte un spectacol de lumini. Iar ecranul va părea mai mare decât este. LED-urile inteligente de pe marginile televizorului proiectează culorile de pe ecran pe pereţi şi în cameră, în timp real. Obţii iluminare ambientală perfect sincronizată. Şi încă un motiv să-ţi iubeşti televizorul.

AVANTAJE

CONTRA

Televizor LED Sony 139 cm (55") 55XH8196

Vedeti imagini impecabile la rezolutie 4K, fidele si bogate in detalii si textura, oferite doar de procesorul nostru 4K HDR X1™. Imaginile filmate in 2K si chiar Full HD sunt convertite aproape de rezolutia 4K prin tehnologia 4K X-Reality™ PRO, prin utilizarea unei baze de date 4K unice. Scenele prind viata gratie culorilor intense, negrului profund si luminilor stralucitoare. Dolby Vision™ este o solutie HDR care creeaza o captivanta experienta cinematografica in locuinta dvs.

AVANTAJE

CONTRA