Cele mai bune lichide pentru vapat

Cele mai bune lichide pentru vapat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

E-lichidele, sau ”combustibilul” pentru țigările electronice, reprezintă o alegere dificilă, atunci când ne confruntăm cu întrebarea: ”Care sunt cele mai bune lichide pentru vapat, care să mă mulțumească pe deplin, oferindu-mi vapori consistenți, aromă deosebită, precum și ingrediente de calitate?”

Teste și iar teste

Din anul 2012 și până în prezent, mi-au trecut prin mână o sumedenie de sticluțe cu lichide pentru vapat, atât premium cât și non-premium.  Unele au fost de o calitate îndoielnică, la polul opus situându-se lichidele pe care pur și simplu îmi venea să le sorb, atât de îmbietoare erau. Mă îngrozește gândul la cât de mulți bani am risipit pe lichidele care nu mi-au oferit absolut nicio satisfacție, lichide  pe are mi le cumpărasem fără a consulta în prealabil nicio recenzie. Le-am luat pe considerentul că descriu aromele preferate papilelor mele gustative. Nu încape îndoială, faptul că m-am înșelat de foarte multe ori, dar cel puțin am învățat o lecție foarte importantă. De la ”crede și nu cerceta”, am inversat sintagma cu ”cercetează până descoperi”. Sigur că la un moment dat, până și cel mai deosebit lichid pe care ai să-l încerci, te va duce la saturație. Dar măcar ai certitudinea că ai făcut cea mai bună alegere, care să-și justifice banii investiți.

Cele mai bune lichide pentru vapat

Părerile sunt extrem de subiective la acest capitol, practic ceea ce îmi place mie, poate să nu fie pe placul tău și viceversa. Totuși, la fel ca și degustătorii de vinuri, un vaper cu vechime, ale cărui simțuri și gusturi s-au amplificat și rafinat totodată, după atâția ani de ”practică” , poate să împărtășescă experiența sa de-a lungul timpului, făcându-ne astfel căutările mult mai facile. 

Alegerea potrivită

La început am fost setat pe aromele tutunoase, dat fiind că era etapa în care făceam demersuri în ceea ce privește renunțarea la fumatul clasic. Pot să afirm că această alegere a fost impulsul care m-a ajutat, aromele de tutun compensând cu succes țigările analog. Dar odată intrat în hora vaping-ului, parcă îți dorești să încerci toate bunătățile de care dispune piața. Deși inițial nu fusesem mare fan al aromelor fructate, imediat ce sevrajul fumatului a dispărut, m-am axat treptat pe această arteră. Ușor-ușor, acestea și-au făcut loc în colecția mea de lichide pentru vapat. Am descoperit lichide pe care le vapez cu plăcere all-day, precum și lichide cu care mă desfăt cu prilejul anumitor evenimente, ori în funcție de sezon.

Cele mai bune lichide pentru vapat: recomandări

Icy Blackcurrant - Chill Bro

Un e-lichid produs în UK, de către Chill Bro. Vine într-un recipient de 50 ml, în care se mai poate adăuga un shot de nicotină, sau 10 ml de bază VPG. Fructe de pădure cu iz dulce-acrișor pe inhale, acompaniate de un mentol foarte fresh pe exhale. Merge excelent pe timp de vară, în special dimineața, la o cafea tare. Dar la fel de bine poate fi pufăit all-day, sau în sezonul rece, atunci când răcelile ne supără, afectându-ne sinusurile. Chiar dacă nu face parte din gama Premium, este un lichid curat, calitativ( britanicii chiar fac e-lichide bune), a cărui aromă m-a cucerit instant.

Green Apple - Nasty Juice

”Am plecat să colindăm/Măruț mentolitar”- cu siguranță cea mai bună aromă de mere verzi pe care am încercat-o, cu un aftertaste ușor mentolat. Pur și simplu îți oferă acea senzație de prospețime, aidoma mușcatului dintr-un măr verde suculent. Un gust la superlativ, mai ales pentru pasionații de arome fructate. Lichidul vine într-o sticluță cu pipetă, într-un ambalaj care te captează vizual, cu un design foarte reușit. Merge de minune all-day, asta în condițiile în care aciditatea gastrică nu vă dă de furcă 🙂

Bronze Blend Tobacco - Nasty Juice

Tot de la Nasty Juice( cei cu ambalajele wow), dar de data aceasta un lichid tutunos, fin, puțin aromat cu nuanțe de caramel. Nu sunt adeptul aromelor foarte dulci, dar aici caramelul și-a pus amprenta atât cât trebuie, lăsând tabacul să-și facă treaba. Și o face cu brio, acest lichid devenind un must have, pentru orice iubitor de tutun. Prefer această aromă imediat după o masă, sau la o bere/suc. Are o ușoară nuanță de  vanilie pe exhale, dar pentru mine nu a ieșit așa de mult în evidență. Și bine a și făcut. Dacă ar fi apărut acest lichid în perioada în care căutam nebunește un tutun care să se apropie cât mai mult de gusturile mele, ar fi fost în pole-position pentru multă vreme. E un all-day, în special pentru partizanii tutunului rafinat. Cutie super faină, lichid premium, super-bun.

Vanilla Custard - The Milkman

Prima dată l-am încercat la recomandarea unei cunoștințe. Îl diviniza pur și simplu, abundând în metafore. Nu m-a dat însă pe spate, era doar un lichid dulceag, care-mi usca gâtul după câteva pufuri. L-am vapat inițial pe un Innokin Zenith, în MTL. Am zis că-i mai dau o șansă, de data aceasta pe Geekvape Aegis Zeus. Incomparabil mai bun. Mai cremos, se simțea atât de pregnant spuma de lapte, amestecată cu vanilie, ce mi-aducea aminte de laptele cald cu scorțișoară, pe care îl savuram la bunici. Yamyyyy, o splendoare. Nu e un all-day, mie personal îmi pare destul de dulce. E potrivit dimineața la cafea, sau seara, în momentele de relaxare și cugetare. Zeii din panteonul grecesc nu i-au dat atestat de divinitate, probabil datorită faptului că laptele… nu e de capră. 

Berry Tart - Dinner Lady

Tot din gama fructelor de pădure, de data aceasta de la Dinner Lady. Am încercat mai multe lichide de la ei, printre care Lemon Tart, Sweet Fusion, Melon Twist și Black Orange Crush, dar Berry Tart rămâne favoritul meu, dintre toate cele enumerate. Un taste fresh, o plăcintă sau prăjiturică umplută cu gem de zmeură, mure și ceva coacăze negre. Se simte excelent aroma atât pe Aegis Zeus, cât și pe Aspire Nautilus 2 sau Innokin Sceptre în amestec cu NicSalt. Nu este grețos, este dulce, atât cât trebuie. Se poate vapa all-day, fără probleme. Un lichid bun și curat.

Grandmaster Premium- Five Pawns

De regulă nu arunc banii pe ceva ce nu am încercat în prealabil și mai ales la un preț destul de piperat. Dar, cu acest lichid de la Five Pawns nu am dat greș. A fost dragoste la prima vapare. Am deschis recipientul, plăcut surprins de un miros nu foarte strident, dar îmbietor, de banane. La primul inhale însă, își face simțită prezența aroma de unt de arahide, o aromă untoasă, profundă și bogată cu o ușoară notă de caramel, iar pe exale, aceeași poveste, doar că se simte o idee mai pregnant gustul de banane. E un mix extrem de interesant, mai ales pentru cei cărora le place untul de arahide. Nu e foarte dulce, aș spune mai degrabă că e un lichid  destul de echilibrat, dar care în opinia mea nu merge all-day. Îl prefer mai degrabă după masa de prânz, sau la o bere. Reiterez, un lichid destul de scump, dar care merită fiecare leuț, pentru calitatea premium a ingredientelor.

Tobacco Purple- Flavor Madness

Al doilea tutunos care și-a câștigat un loc în colecția mea de lichide pentru vapat. Un tutun foarte fin, puțin dulce, care merge de minune pe MTL. Nu devine grețos după o sesiune îndelungată de vapare, din contră, îți lasă un taste deosebit de plăcut, care poate acompania cafeaua de dimineață, ori băuturi precum berea sau sucul de citrice. Este un all-day, pentru foștii fumători, eu îl prefer ocazional. Nu este un lichid Premium, este un produs românesc, dar cu siguranță unul foarte reușit, drept pentru care țin să-i felicit pe cei de la Flavor Madness.